Vad är Wordpress? Skapa enkelt en Wordpress hemsida 2018
16464
post-template-default,single,single-post,postid-16464,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Vad är WordPress? Skapa enkelt en WordPress hemsida 2018

Vad är WordPress?

 

vad är wordpressVad är WordPress? I det stora hela är WordPress ett enkelt och ett av de mest populära sättet att skapa din egen hemsida eller blogg på. Faktum är att WordPress har över 30% av alla webbplatser på Internet. Det innebär att mer än en av fyra webbplatser som du besöker är troligtvis skapad med hjälp av WordPress.

WordPress är ett innehållsförvaltningssystem med öppen källkod licensierad enligt GPLv2, vilket innebär att alla som vill kan använda eller modifiera WordPress-programvaran helt gratis. Ett innehållshanteringssystem är i grunden ett verktyg som gör det enkelt att hantera viktiga aspekter av din webbplats – som innehåll – utan att behöva gå en utbildning i programmering.

Slutresultatet är att WordPress skapar möjligheten för alla som vill ha en webbplats, även om personen inte är utvecklare.

 

Hur fungerar WordPress?

 

wordpress hemsidaHär förklarar vi hur WordPress fungerar när vi vill ha en hemsida eller blogg till företaget. De första hemsidorna som skapades ibörjan när Internet var nytt har webbplatser skapats i programmeringsspråk som HTML, PHP och CSS för att formatera text, skapa sidlayouter, visa bilder och så vidare.

Sedan läser din webbläsare denna kod, tolkar de taggarna för att göra och visa innehållet på en viss webbsida.

Men idag har det blivit ännu enklare att skapa hemsidor då du kan kan du installera WordPress-programvaran på din egen webbserver på cirka 5 minuter. När WordPress är installerad loggar du in på din webbplats med din favoritwebbläsare och använder sedan en enkelt programmet för att skapa webbsidor utan programmeringskunskaper. Du behöver alltså inte sitta i flera år för att lära dig hur man kodar. Det finns även webbhotell som WordPress.com och andra som installerar WordPress på andra webbhotell, eller egen server. När du har ditt webhotell klart är det bara för dig att börja bygga din webbplats med bara några klick.

 

Det finns flera anledningar WordPress är ett utmärkt val för att bygga din blogg eller företagshemsida.

 

  • Först och främst är WordPress öppen källkod till för alla. Det betyder att det finns tusentals engagerade människor över hela världen som ständigt arbetar för att förbättra WordPress. Och eftersom WordPress är ett open source-projekt är det också helt GRATIS.

 

  • För det andra är det otroligt flexibelt och utdragbart. Det finns tusentals gratis plugins och teman som gör att du enkelt kan ändra hela ditt webbsidans utseende, eller till och med lägga till nya funktioner som en e-postlista, ett fotogalleri eller en onlinebutik.

 

  • För det tredje är det lätt att använda och lära. Du behöver inte anställa en dyr webbdesigner varje gång du behöver göra en liten förändring på din webbplats eller blogg. Istället fixar du enkelt på egen hand genom att uppdatera och skapa ditt eget innehåll – utan att behöva lära dig i flera år hur du kodar. Faktum är att du kan redigera din webbplats om du vet hur du använder grundläggande formateringsverktyg i ett program som Microsoft Word.
    Om du du behöver hjälp, eller vill lägga till egna funktioner, är det lätt att hitta support eller anställa någon som hjälper dig.

 

  • Fördelen med WordPress är också att programmet är SEO-vänligt. Med WordPress har du allt du behöver för att se till att ditt innehåll är optimerat för sökmotorer för att ranka på dina tjänster eller produkter. Detta är avgörande för webbplatsens synlighet och framgång på nätet. Matt Cutts från Google säger, ”WordPress är gjord för att göra SEO bra.”
    Det bästa är att  du har kontroll över ditt eget innehåll. Andra publiceringsplattformar begränsar vad du kan och inte kan göra på din egen webbplats eller blogg.  Med WordPress kan du importera ditt innehåll från andra system som Blogger eller Tumblr. Och du kan också enkelt exportera dina data för att flytta bort från WordPress, om du skulle vilja det. Du har kontroll över din webbplats och ditt innehåll till 100%.

 

Referenser

 

 

No Comments

Post A Comment