Starta en YouTube kanal till ditt företag

Att starta en Youtube kanal till företaget oavsett om du driver ett litet eller stort företag, kan vara en smart ide då ni kan ta fördel av videomarknadsföring via en YouTube-kanal som ni själva kontrollerar, samt driva in fler kunder via era videos.

YouTube ägs av Google och är den största sökmotorn för video i hela världen. Det som är så bra med att skapa sin egen kanal på YouTube är att du kan få in kunder till företaget via relevanta videos kostnadsfritt utan att betala annonskostnader för varje visning.

I Sverige är konkurrensen för många sökord fortfarande låg, så det är ett ypperligt tillfälle att börja filma videos som kan börja driva in trafik redan idag till företaget under lång tid framöver.

Eftersom Google äger YouTube så vill dom gärna driva in trafik till YouTube från Googles sökmotorn, genom att visa relevanta videos bland de organiska sökresultaten. Det kan därför vara bra att skapa en informationsvideo om något relevant som erat företag erbjuder som kan hjälpa dina kunder med deras problem. Ni kanske har ett företag som säljer städprodukter, där ni skapar därför en informationsvideo som visar hur man gör rent fönster på bästa sätt när ni använder era egna produkter vid demonstrationen. Du länkar sedan till produkten i beskrivningen under videon eller talar om verbalt i video vart man kan införskaffa dessa städprodukter.

Var kreativ för hur era produkter eller tjänster löser kundens problem och skapa en video som demonstrerar hur era produkter kan lösa varje specifikt problem.

Läs mer hur du skapar en Youtube kanal

 

Pin It on Pinterest

Share This