Starta egen webshop med Shopify i Sverige

Vill du starta en webshop med Shopify i Sverige? Är du en av många som letar efter att sälja dina produkter på nätet på ett enkelt sätt, men inte har erfarenhet av webbutveckling eller kodning. Shopify har nu blivit ännu enklare att använda i Sverige och Shopify erbjuder en omfattande e-handelsplattform, komplett med hundratals mallar för att skapa en professionell webshop/webbutik redo att sälja till nya kunder.

Själva registrering är enkel, och Shopify erbjuder en 14-dagars gratis provperiod, så företagare som vill starta en webshop kan testa plattformen för att se om det är rätt för dem. Alla Shopify-mallar kan anpassas med bilder, logotyper, text och videor som kompletterar ditt varumärkes utseende.

Du börja sälja direkt med plattformen efter att du lagt in dina produkter och gjort nödvändiga inställningar för frakt och betallösningar.

Shopify integrerar med mer än 70 betalningslösningar på mer än 50 olika språk, vilket gör det enkelt att sälja produkter till kunder i hela världen. Med ett användarvänligt affärs- och innehållshanteringsverktyg och ett komplett marknadsföringspaket med flera funktioner.

Du kan till exempel använda en Shopify applikation för återhämtning av övergivna vagnar och sökmotoroptimering, är det extremt kraftfullt då det är vanligt att kunder överger sin varukorg och lämnar webbshopen för att aldrig komma tillbaka. Mer och mer företagare använder plattformen för att få varor i händerna på kunderna.

Bygg din egna Shopify webbshop med våra instruktionsvideos steg för steg.

Följ med i videon och starta din 14-dagars gratisperiod här

Vilka produkter kan du sälja med Shopify?

Om du undrar vad du kan sälja på Shopify, så har du möjligheterna att i stort sett sälja det mesta inom produkter och tjänster. Det spelar ingen roll om du har en fysisk produkt, dropshipping produkt, digital produkt eller tjänst, bara produkten inte är olaglig att sälja på nätet, kan du sälja den på Shopify.

Om du besöker deras webbplatskarta och tittar under ”E-handel genom industri” hittar du en lista över de mest populära vertikalerna med hjälp av sin plattform, allt från konst till kaffe, e-böcker till gitarrer, skor till kläder – det är svårt att hitta någonting du kan inte sälja!

Ta del av den nya utvecklingen inom e-handel om du redan har en offline fysisk detaljhandel genom att slå samman och hantera hela ditt försäljnings- och inventeringssystem på ett ställe med Shopifys försäljningsställen (POS) System.

Vad kostar det att sälja med Shopify

Med Shopify har du möjligheten att betala månadsvis eller årsvis, och du kan även uppgradera eller nedgradera ditt konto när som helst utan kostnad. Du kan starta att betala månadsvis för att sedan gå över till årvis, när du ser hur din webshop presterar.

På så sätt blir du inte fast i ett helt år, om du behöver ändra planen eller helt sluta använda Shopify. Den årliga planen kan vara att föredra om du redan har ett etablerat företag, men funderar på att flytta till Shopify, eller om du har haft ett framgångsrikt första år med Shopify. Om du är i uppstarten bör dock troligen gå med månadsplanen om något skulle hända. Då kan du bara avsluta eller pausa din webbutik.

Du kan avbryta din plan när som helst utan att bli debiterad några avgifter, men med en årlig betalning får du ingen återbetalning. Det kan vara klokt att ta en funderare på vilken plan du behöver innan du startar.

Nu, låt oss ta en titt på de fyra Shopify betalningsplanerna för att se vilken som är idealisk för dig. Lite-planen är lite dold när du går till Shopify-prissidan.

 

Här är en fördelning av prissättningen för varje plan:

Lite Plan – $ 9 per månad + en Köp-knapp
Grundläggande Shopify Plan – 29 dollar per månad + 2,9% och 30 ¢ per transaktion
Shopify Plan- $ 79 per månad + 2,6% och 30 ¢ per transaktion
Avancerad Shopify Plan – 299 USD per månad + 2,4% och 30 ¢ per transaktion
Shopify Plus – prisplaner börjar omkring $ 2000 per månad + 1,6% och 30 ¢ per transaktion

 

Starta en 14-dagars gratis provperiod

 

Det finns också en företagsplan, Shopify Plus, som ger dig alla verktyg som behövs om du har ett större företag. Du måste kontakta Shopify för att skapa en anpassad plan tillsammans, med vilka funktioner du behöver.

Det är naturligtvis en anpassad plan efter era behov som större företagare, så är du i uppstarten finns ingen anledning att använda denna plan. Du måste helt enkelt prata med en Shopify expert för att se om din butik kräver denna typ av lösning.

Bra lösningar med Shopify vid frakt av produkter

Med ett brett utbud av fraktfunktioner kan du välja hur du vill ta betalt för frakten av kunden på ett smidigt sätt. Med snabb och enkel frakt gör du det enklare för kunden att göra en beställning i din webshop.

Du kan förbered flera beställningar samtidigt med en bulkbeställning, samt etikettutskrift om du har en printer för etiketter.

Du hantera frakt på ett ställe där Shopify spårar varje del av din beställning, så att du behöver inte kopiera och klistra in en annan adress igen. Vid kassan kan du välj att visa exakta priser från fraktbolaget eller erbjuda schablonleverans till dina kunder.

De faktbolag som är vanligast för företagare är DHL, UPS och USPS men du kan även använda en e-handel integration med fraktjakt som erbjuder allt du behöver för att kunna sköta dina leveranser inom Sverige.

Med funktionen som erbjuder enkel utskrift, skriver du ut etiketter från din telefon eller dator med en termisk etikett eller skrivare.

En serie av instruktionsvideos hur du skapar en e-butik med shopify steg för steg

Referenser för denna artikel

  1. http://www.hostingadvice.com/how-to/what-is-shopify/
  2. https://ecommerce-platforms.com/

DISCLAIMER: Denna beskrivning innehåller affiliate länkar, vilket innebär att om du klickar på en av produktlänkarna eller använder kuponger får jag en liten provision. Detta hjälper till att stödja Youtube-kanalen vilket tillåter oss att fortsätta att göra videos. Tack för ditt stöd!

Pin It on Pinterest

Share This