Frilansare Sökes till Frilansjobb

Jobba med frilansjobb som frilansare i Sverige genom våra frilansuppdrag 

Frilansare sökes till frilansjobb för dig som redan är en frilansare i Sverige idag, eller har funderingar kring hur man går tillväga för att börja jobba inom frilansbranschen med allt du behöver tänka på. Är du som många andra idag som vill jobba hemifrån där du själv bestämmer dina arbetstider. Vi går igenom allt du behöver veta för att kunna jobba som frilansare i Sverige, samt vilka kunskaper som just vi söker till Waatz Media där du jobbar hos oss på uppdragsbasis. 

Vi tar in löpande frilansjobb till vårt nätverk  

Vi på Waatz Media söker duktiga nischade frilansare som kan ta an jobb inom sitt kunskapsområde och leverera produkter samt tjänster av kvalité.  Vi har ett tätt samarbete och följer ofta upp kunden för att se att kunden får vad dom efterfrågar. Nedan ser du vilka kunskaper som vi söker i dagsläget. 

Frilanswebbutvecklare och programmerare Sökes

Vi söker duktiga webbutvecklare, programmerare samt utvecklare som kan agera hjälpa våra kunder med diverse uppdrag samt eventuellt löpande support om så kunden önskar. Vi ser gärna att du som webbutvecklare, programmerare har de rätta kunskaperna som behövs för att kunna anta projekt i alla dess former.  De kvalifikationer som du besitter kan vara HTML, CSS, WordPress, JavaScript, Shopify m.m. 

Sökes frilansare inom digital marknadsföring 

Vi söker dig som älskar att marknadsföra företagsprodukter och tjänster via Social Medier och andra digitala marknadsföringskanaler. Du har den kompetens som krävs för att kunna visa ett positivt resultat från kundens marknadsföringskampanj. Några av de kanaler som du kanske har spetskompetens inom är Youtube, Instagram, Facebook, Google Adwords, Linkedin m.m. 

Fler intressanta kompetenser vi söker till vårt frilansnätverk 

Vi behöver även andra kompetenser som du kanske besitter och dessa är. 

 • Illustratörer 
 • Grafiker 
 • Videoproduktion 
 • Animation för instruktionsvideos. 
 • Fotograf 
 • Skribent 
 • Copywriter 
 • Sökordsoptimering 

Att tänka på som frilansare i Sverige 

För dig som inte riktigt har koll på alla regler och hur du ska ta betalt från dina kunder, samt hur mycket du ska ta betalt när det kommer till arvode, timpris. Måste man ha ett företag, eller kan man jobba som frilansare utan att behöva skaffa en enskild firma? Vi får inte glömma hur man ska göra med skatt och moms. Hur ska du hitta dina uppdrag när du faktiskt har bestämt dig? Vi svara på de olika frågorna de flesta har kring dessa ämnen. 

Frilans Timpris/Arvode 

Att veta vad man ska ta betalt i timpris för sitt arbete kan vara svårt ibland. Det hela hänger på en rad olika faktorer som spelar in. Om du är ny och inte har så mycket att visa upp kanske du behöver lägga dig något lägre för att kunna bygga upp din portfolio för att därefter öka ditt arvode.  En fördel med att vara frilansare är att man ofta jobbar hemifrån och därmed har låga omkostnader varje månad.  

För att kunna räkna ut en skälig lön som matchar som gör så att din företag går runt gäller det att ta ut rätt timpris eller arvode för ett projekt som inkluderar dina kostnader. 

Saker som du kan behöva ha med i beräkningarna är  

 • kontorskostnader, 
 • inventarier 
 • Marknadsföring 
 • Moms 
 • Skatt 
 • Bokföring 
 • Resor 
 • m.m. 

Här har du en frilanskalkylator där du kan räkna ut hur mycket du behöver ta i timpris https://www.sjf.se/frilanskalkylatorn 

Betala moms som frilansare vid frilansjobb

I Sverige har vi en mervärdesskatt (moms) vilket är en skatt som ska betalas på konsumtion av varor och tjänster. För momspliktiga företag är momsen varken en kostnad eller en intäkt. Oftast som frilansare när man tar ett frilansjobb, så jobbar man med att sälja en tjänst, och då ska man lägga på 25% moms på ditt pris. Så om du vill ha en timpenning på 400kr exklusive moms så tar du 400 * 1,25 för att få fram 500kr inklusive moms till kund. Samma sak gör du om du har ett paketpris på ex 10.000kr exklusive moms, där tar du 10 000 * 1,25 = 12 500kr inklusive moms.  

Om du inte har köpt något som du betalat moms på till företaget ska du betala 2500kr i moms till Skatteverket vid försäljning om 12500kr inklusive moms. Har du däremot köpt en vara för T.ex. 1000kr inklusive moms och betalat 200kr i moms får du dra av 200kr från 2500kr och bara betala in 2300kr i moms istället till Skatteverket. 

För dig som vill läsa mer om moms hos Skatteverket så har du en lista med nyttiga länkar nedan

Pin It on Pinterest

Share This